Kompletna organzacija i ugovaranje pogreba

KAKO POSTUPATI KAD SE DOGODI SMRTNI SLUČAJ

 

SMRTNI SLUČAJ U KUĆI ILI STANU

Nazvati Policiju na broj 192 i obično kroz neko vrijeme dolazi medicinska ekipa ili mrtvozornik koji će tražiti uvid u povijest bolesti i medicinsku dokumentaciju preminule osobe te izdati dozvolu za ukop i prijevoz pokojnika. Dok članovi obitelji čekaju mrtvozornika, potrebno je kontaktirati naše djelatnike iz pogrebnog poduzeća Miraj na broj telefona 01/ 5513 – 612 ili 091/ 5131 – 948 radi dogovora oko preuzimanja i prijevoza umrle osobe i organizacije posljednjeg ispraćaja. Kontaktirati nas možete od 0-24 sata dnevno 365 dana u godini.

Ako je smrt nastupila u neobičnim okolnostima, ostavite tijelo i prostor kakvog ste zatekli radi eventualnog policijskog uviđaja.

SMRTNI SLUČAJ U BOLNICI

Nakon obavijesti iz bolnice potrebno je kontaktirati naše djelatnike na broj telefona 01/ 5513 – 612 ili 091/ 5131 – 948 radi preuzimanja i otpreme odjeće na odjel patologije ili u mrtvačnicu u kojoj će umrla osoba biti sahranjena te daljnjeg dogovora oko organizacije i ugovaranje pogreba. Kontaktirati nas možete od 0-24 sata dnevno 365 dana u godini, pogrebno poduzeće Miraj.

O svim ostalim radnjama oko preuzimanja umrle osobe, organizacije posljednjeg ispraćaja i svim željama ožalošćenih brinemo mi.

SMRTNI SLUČAJ U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Najbliži član obitelji bit će obaviješten o smrtnom slučaju i nakon toga može kontaktirati naše djelatnike na broj telefona 01/ 5513 – 612 ili 091/ 5131 – 948 radi dogovora oko preuzimanja umrle osobe i organizacije posljednjeg ispraćaja. Kontaktirati nas možete od 0-24 sata dnevno 365 dana u godini, pogrebno poduzeće Miraj.

SMRTNI SLUČAJ U PROMETU ILI DRUGO

Kod smrti u prometnoj nesreći ili drugo, izlazi Hitna pomoć, a kasnije i mrtvozornik, konstatira smrt i izdaje popratnicu te se tijelo prevozi na sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije. Obitelj/rodbina isti ili sljedeći dan organiziran preuzimanje umrle osobe, a za to je potrebno kontaktirati naše djelatnike iz pogrebnog poduzeća Miraj na broj telefona 01/ 5513 – 612 ili 091/ 5131 – 948 radi dogovora oko preuzimanja umrle osobe i organizacije posljednjeg ispraćaja. Kontaktirati nas možete od 0-24 sata dnevno 365 dana u godini.

Ponekad, kada je riječ o prometnoj nezgodi sa smrtnom posljedicom mora se obaviti obdukcija, što preuzimanje odgađa za barem jedan dan do završetka obrade.

SMRTNI SLUČAJ U INOZEMSTVU

Za obitelj koja radi pokopa želi prenijeti tijelo umrle osobe (ili njegove ekshumirane ostatke) iz strane zemlje gdje se ono nalazi u Hrvatsku, obavljamo kompletnu organizaciju i dogovaranje pogreba uz ishođenje kompletne dokumentacija za prijevoz koji vršimo našim pogrebnim vozilima srednje i više klase.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pogrebno poduzeće tvrtka MirRaj glavni ured za međunarodne pogrebne usluge koji se nalazi u neposrednoj blizini Zračne luke Dr. Franjo Tuđman u Velikoj Gorici

telefon: 00385 1 5513 612

Prijenos urne s pepelom umrle osobe obavlja se bez sprovodnice, ali je potrebna potvrda krematorija (koja se dostavlja na uvid policijskim službenicima pri ulasku u Hrvatsku).

Za prijevoz umrle osobe preko područja Hrvatske potrebna je sprovodnica Republike Hrvatske.

Za izdavanje sprovodnice naplaćuje se konzularna pristojba u iznosu od 27 € ili 35 USD.

OBZIROM DA SE ZA POJEDINE ZEMLJE IZDAJE I POSEBNA DOKUMENTACIJE NA KOJU TREBA POSEBNO OBRATITI POZORNOST, SLOBODNO SE OBRATITE STRUČNIM DJELATNICIMA POGREBNIH USLUGA MIRAJ KOJI ĆE VAM POMOĆI U POSREDOVANJU KOD PRIBAVLJANJA POTREBNE DOKUMENTACIJE I DRUGE FORMALNOSTI.

Naša prednost kod organizacije međunarodnog prijevoza umrle osobe ili posmrtnih ostataka je blizina Zračne luke Zagreb dr. Franjo Tuđman od koje je naš ured udaljen 1 km, što uvelike umanjuje trošak obitelji, jednako kao i dobra povezanost i suradnja s brojnim međunarodnim partnerima pogrebnicima i osiguranjima.