Kompletna organzacija i ugovaranje pogreba

SUFINANCIRANJE POGREBA HRVATSKIH BRANITELJA

Sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Pravilniku o iznosu troškova pogreba iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Ministarstvo branitelja troškove prijevoza i pogreba posmrtnih ostataka umrlog HRVI iz Domovinskog rata i umrlog HB iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske uz odavanje vojne počasti.

Svu potrebnu dokumentaciju, obrasce i dokumente, te komunikaciju s Ministarstvom branitelja i uredima branitelja za vas obavlja tvrtka MiRaj, težeći tome da obitelj u tim najtežim trenucima ima što manje administrativnih briga i obveza.

Pod troškovima prijevoza i pokopa umrlog HRVI iz Domovinskog rata i umrloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata podrazumijevaju se:

 

  • Pogrebna oprema ili oprema za kremiranje u vrijednosti do 1.800,00 kn uključujući i PDV, koju čine lijes, nadgrobni znak (križ ili drugo), tekstilna garnitura ili limeni uložak, mali križ za lijes, slova i brojevi za lijes i nadgrobni znak, pločica s tekstom i pokrov
  • Troškovi ukopa i/ili kremacije i/ili ispraćaja  u visini do 1.500,00 kuna uključujući PDV
  • Glazba – solo truba kod odavanja vojne počasti maksimalnog iznosa do 400,00 kn uključujući i PDV (izvođenje propisane skladbe nakon spuštanja pokojnika u grobno mjesto, odnosno ispraćaja u krematoriju, predviđeno propisom iz članka 2. ovog Pravilnika) – samo u sklopu odavanja vojne počasti
  • Vijenac od svježeg cvijeća s grbom Republike Hrvatske (u vrijednosti do 600,00 kuna uključujući i PDV) – samo u sklopu odavanja vojne počasti
  • Prijevoz pokojnika unutar RH: preuzimanje pokojnika, paušal ili prijevoz lokalno ako je propisan i/ili prijevoz izvan područja grada do 5kn/km s PDV-om.
  • Zastava Republike Hrvatske – samo u sklopu odavanja vojne počasti
  • Jedno ukopno grobno mjesto s betoniranim okvirom na raspoloživu grobnom polju u vrijednosti do 50% od ukupnog troška a maksimalno do 2.000,00 kuna uključujući i PDV.
  • Za drugu polovicu grobnog mjesta a maksimalno do 2.000,00 kuna s PDV-om, Gradski ured/(županijska ispostava) za branitelje izdaje narudžbenicu i plaća troškove sukladno odluci.
  • ČLANAK 9. STAVAK 5. NOVOG PRAVILNIKA – Uređenje grobnog mjesta s nadgrobnim spomenikom u vrijednosti do 11.500,00 kuna s PDV-om.

 

Za sve ostale informacije i detalje obratite nam se s povjerenjem